Garden Mall

Električno podno grijanje moderan je sustav grijanja koje je posljednjih nekoliko godina uvelike napredovalo po pitanju materijala i dizajna grijaćih kablova. Zahvaljujući napretku tehnologije instalacija je danas vrlo jednostavna, a upotreba sve efikasnija.

Iako je početno ulaganje dosta skupo, podno grijanje se isplati jer dugoročno omogućava velike uštede. Nekada je primjenu nalazilo većinom samo u kupaonicama objekata, dok se sada postavlja unutar cijele kuće ili stana. Može se koristiti kao jedini izvor grijanja, ali i u kombinaciji s još nekom vrstom grijanja.


S podnim grijanjem dobit ćete ugodan ambijent i zdravu mikroklimu. S obzirom na to da ne uključuje postavljanje radijatora, nema isušivanja zraka i skupljanja prašine. Također, radijatori zauzimaju koristan prostor. To su dvije velike prednosti, jedna sa zdravstvenog aspekta, a druga s estetskog.


Iako je potrebno duže vrijeme zagrijavanja nego kod nekih drugih vrsti grijanja, s ovim sustavom prednost je u težem rashlađivanju. Treba spomenuti i činjenicu da će se toplina puno bolje rasporediti duž prostora. Nakon što dosegne određenu temperature podno grijanje će se samo uključiti ili isključiti.


Razmišljate li o podnom grijanju u obzir trebate uzeti vrstu objekta u koji se postavlja, veličinu prostorije ili prostorija, kvalitetu izolacije i vrstu podloge koja će ići iznad cijevi.


Ono što je svakako sigurno je to da ćete s podnim grijanjem imati visoki komfor stanovanja, i uz dobro održavanje dugoročno ste mirni i bez briga.