Garden Mall

Ogrlica je atraktivan nakit koji se nosi oko vrata i univerzalni je oblik nakita koji se nalazi u većini svih drevnih kultura. Smatra se da najstarije ogrlice imaju oko 40 000 godina. Najstarije ogrlice izrađene su isključivo od prirodnih materijala poput školjki, kostiju, životinjskih zuba, kože, perja, drveta i šarenih sjemenki. Većina ogrlica sada se sastoji od zlata, srebra, titana, bijelog zlata ili srebra. Tipovi ogrlica uključuju chokere koji se nose visoko na vratu, ogrlicu princeze koja je malo duža od ogrlice, matineja ogrlica koja se obično naslanja na prsa, operna ogrlica je dugačka i sjedi na prsnoj kosti, te lariat ogrlica je vrlo duga ogrlica koja se više puta namota oko vrata. Kad je skromnost nužna, sofisticirana žena osigurava da joj ogrlica odgovara naušnicama.

Naušnice su lijep način da skrenete pažnju i uokvirite lice. Dizajni su izvanredni i kreću se od malih obruča i klinova do velikih i visećih komada. Naušnice na klinovima su vrlo česte; oni su mali elegantni hvatači pažnje. Pokrivaju režanj, prikazujući samo prednju stranu. Naušnice s obručem također su vrlo česte; kružnog su dizajna i razlikuju se u veličinama. Viseće naušnice dizajnirane su da teku s dna ušnih resica; postoje različite dužine od uha, sve do ramena. Egipćani i Asirci naušnicama su ukazivali na činjenicu da pripadaju višoj klasi. U starom Rimu naušnice su nosili samo robovi, dok su u Grčkoj bile za prostitutke. Bogate grčke i rimske žene nosile su naušnice od bisera, topaza i safira kako bi prikazale svoj socijalni status.

Ostale vrste nakita su broševi, satovi, kopče na pojasevima, lorgnete, bižuterija, ukrasi za kosu i nakit za tijelo. Broševi su nakit koji se nosi na odjeći, nekako poput pribadače. To je lijep i dekorativan način isticanja vaše odjeće. U današnje vrijeme nisu previše česti. Iako ih mnoge žene još uvijek nose za posebne i elegantne događaje. Sat je proljetni čuvar vremena, ali za razliku od originalnog sata, koristi se kao nakit. Mnogi ih više ne koriste za pokazivanje vremena, sada svi koriste svoj pametni telefon, koriste ga kao način pokazivanja modnosti ili elegancije.

Tradicionalno dobro odjeven muškarac ili muškarac visoke klase nosi satove prikladne za za neformalna, poluformalna i svečana događanja. Smatra se da su prihvatljivi zlatni, tanki, jednostavni i jednostavni, ali sve robusniji, kompliciraniji ili sportski satovi. Kopče za remen danas su vrlo česte kod tinejdžera. Jednostavni remen transformira se kada se postavi kopča za remen. Oni idu sprijeda i to se može pokazati kad je majica uvučena. Izgleda vrlo šik, ovisno o dizajnu ili predmetu koji ima sprijeda. Lorgnette je naočala s ručkom koja se koristi da ih drži na mjestu, umjesto da stane preko ušiju. Izumio ih je George Adams 1900-ih. Lorgnette se više ne koristi, ali obično se koristila kao nakit, umjesto za poboljšanje vida oka. Žene visoke klase preferirale su ih ispred naočala. Bili su vrlo popularni na maškaranim zabavama i operama. Gležnjača je narukvica koja se nosi na gležnju, a sastoji se od srebra, zlata, kože, perli ili bisera. Dugo godina nose ih i žene i muškarci. Posebno u Indiji i drugim liberalno nastrojenim zemljama, bile su za žene; to je bio simbol da nisu vjenčani. U Africi gležnjevi igraju važnu ulogu u društvenom životu mlađih žena. Zovu se “jabo” i koriste se za privlačenje mlađih muškaraca.

U modernijim kulturama žene i muškarci nose popularne kožne gležnjače u prizorima surfera i klizača. Ukrasi za kosu veličanstven su način da vaša kosa izgleda lijepo. Puno je izbora nakita za kosu; cvijeće i kopče za kosu ne smatraju se nakitom, ali postoji određeni nakit za kosu koji elegantno drži frizuru na mjestu. Otkrivene su tijare i krune iz 2500. godine prije Krista. Samo su kraljevine nosile one da pokažu svoje bogatstvo. Bili su ukrašeni dragocjenim draguljima i skupim metalima.