Garden Mall

Jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti ako sumnjate da vaše dijete ima ulcerozni kolitis je da dogovorite pregled kod svog pedijatra. Ostali simptomi ulceroznog kolitisa uključuju krvavi proljev, umor i bol u trbuhu ili grčeve. Ako su ovi simptomi teški, važno je da svoje dijete odmah odvedete na hitnu pomoć kako bi moglo biti primljeno u bolnicu, liječeno i nadzirano dok se njegovo stanje ne poboljša ili ne povuče.

Je li moje dijete dovoljno bolesno za termin?

Ako vaše dijete pokazuje znakove umora i ima krvavi proljev, vrijeme je da dogovorite pregled kod svog pedijatra. umor i krava stolica su simptomi ulceroznog kolitisa, vrste upalne bolesti crijeva koja pogađa i djecu i odrasle. Ako se ne liječi, ulcerozni kolitis može dovesti do nutritivnih nedostataka koji mogu ugroziti rast, zdravlje kostiju i funkciju mišića, posebno ako vaše dijete ne dobiva dovoljno vitamina A, D, E, K1 i C.

Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome kako možete započeti s planom liječenja za suzbijanje napadaja. Osim toga, postoje načini na koje možete pomoći u smanjenju i prevenciji crijevne upale modifikacijom prehrane i dodatkom probiotika. Redovito uzimanje probiotika pomaže u obnavljanju razine zdravih bakterija u vašim crijevima tako da štetne bakterije ne mogu cvjetati.

Uobičajeni simptomi upalne crijevne bolesti

Ako vaše dijete ima ulcerozni kolitis, vjerojatno će doživjeti neku kombinaciju ovih simptoma: krv i sluz u stolici, krvavi proljev, bol u trbuhu, umor i gubitak težine. Iako se ovi simptomi mogu vidjeti u drugim stanjima (kao što je sindrom iritabilnog crijeva), ako su dovoljno jaki da poremete djetetovu svakodnevnu rutinu ili kvalitetu života (i nisu uzrokovani stresom), važno je razgovarati sa svojim liječnikom.

Planovi liječenja razlikuju se ovisno o težini i vrsti upalne crijevne bolesti; na primjer, ulcerozni kolitis se ponekad može liječiti samo promjenama u prehrani, dok Crohnova bolest često zahtijeva liječenje lijekovima kako bi se ublažili simptomi. Uz to, postoje mnoge metode bez lijekova koje djeca mogu prakticirati kod kuće – poput hidriranja, uzimanja malih obroka tijekom dana i uključivanja probiotika u svoju prehranu, za koje se pokazalo da ublažavaju simptome kao što su mučnina, grčevi i bolovi u trbuhu.

Kada potražiti hitnu pomoć

Znakovi ozbiljnog izbijanja ulceroznog kolitisa su izrazita dehidracija i krvavi proljev, što može dovesti do ozbiljnog gubitka težine. Ako vaše dijete osjeti ove simptome, važno je odmah potražiti liječničku pomoć. Što duže čekate, stvari mogu postati gore. Nazovite hitnu pomoć ako je vaše dijete dehidrirano ili se bori da ostane pri svijesti. Nemojte čekati do redovnog radnog vremena već nazovite ili krenite ka hitnoj pomoći.