Garden Mall

Rodni kamen je dragulj ili kamen koji simbolizira mjesec rođenja. Često se koristi u osobnom nakitu. Siječanjski kamen je granat, obično se smatra crvenim draguljem, ali dolazi u većini boja. Vrlo su popularni u Brazilu, Indiji i Africi. Egipćani su vjerovali da su granati protuotrovi za zmijske ugrize i trovanje hranom. Kršćani vjeruju da crvena boja simbolizira Kristovu strast i smrt. Veljački kamen je ametist, prozirni zapanjujući ljubičasti dragulj. To je kamen u veljači zbog Valentinova, za privlačenje ljubavi. Također za one koji su poznavali mir i smirenost uma.

Ožujski kamen je akvamarin, ime je dobio po plavoj morskoj vodi. Predstavlja mladost, vjernost, nadu i zdravlje. Nalaze se uglavnom u Brazilu. Travanjski kamen je dijamant, poznat kao najbolji prijatelj djevojčica. To je najpoželjniji dragi kamen u cijelom svijetu. Najviše ih ima u Australiji i Rusiji. Prije mnogo godina vjerovalo se da su iverje zvijezda koje su pale na Zemlju ili su to bile božje suze. Afrikanci nose dijamante kao simbol hrabrosti i nepobjedivosti. Svibanjski kamen je smaragd, koji se naziva i kraljicom dragulja. Redovito se nalaze u Kolumbiji. Oni su čisto zeleni s primjesom plave boje. U davna vremena vjerovalo se da pomažu u samopoštovanju i štite nositelja na dugim putovanjima.

Lipanjski kamen je dobro poznati, biser, iako se ne smatra kamenom. Biseri nastaju zrnom pijeska koje se probija unutar ljuske kamenice. Simbol je skromnosti i čistoće, a često ga nose mladenke. Srpanjski kamen je božanski rubin. Grci su vjerovali da rubini sadrže sjajnu iskru s planeta Mars. U hinduističkom su nazivali rubinima, gospodarom dragulja. Kolovoški kamen je peridot, koji se ponekad naziva i večernji smaragd. Užarene je jarko zelene boje. Simbolizira rječitost i uvjerljivost. Nosi se kako bi se riješio noćnih mora i zla. Kamen rujna je zapanjujući safir, nevjerojatna tamnoplava, također u narančastoj, ružičastoj i ljubičastoj boji. Znalo se da imaju moć zaustavljanja krvarenja ili očnih bolesti. Prije mnogo godina vjerovalo se da safiri neće sjati ako ih nose zli ili nevjerni ljudi.

Kamen listopada je opal. Glasine kažu da je peh nositi je ako to nije vaš rodni kamen. No, mnogi je ionako nose jer predstavlja nadu i nevinost. Kralj je svih dragulja jer predstavlja sve dugine boje. Studenski kamen je citrin. Nalazi se uglavnom u Brazilu. U davnim vremenima poznato je rješavanje kuge, loših misli, stanja kože i ugriza otrovnih gmazova. A prosinački kamen je plavi topaz. Daje snagu i ima moć liječenja. Hladi raspoloženje, vraća zdrav razum, proživljava nesanicu i štićenike iznenadne smrti.

SiječanjGranat
VeljačaAmetist
OžujakAkvamarin
TravanjDijamant
SvibanjSmaragd
LipanjBiser
SrpanjRubin
KolovozPeridot
RujanSafir
ListopadOpal
StudeniCitrin
ProsinacTopaz

Ne samo da svaki mjesec ima određeni dragulj, već imaju i dane u tjednu. Ponedjeljak je biser, utorak je granat, srijeda je mačje oko, četvrtak je smaragd, petak je topaz, subota je safir, a nedjelja je rubin.