Garden Mall

Naušnice na klinovima

Naušnice na klinovima svakodnevni su nakit koji nose i muškarci i žene. Plutaju na uhu ili ušnoj resici bez vidljive točke povezivanja, postavljajući time karakteristiku koja se razlikuje od ostalih vrsta naušnica. Na kraju imaju postolje, koje prodire ravno kroz probijanje uha i drži ga uklonjivo trenje natrag ili kvačilo. U nekim slučajevima naušnice s naušnicama imaju stražnji vijak koji učvršćuje naušnicu na mjestu. To pomaže u sprječavanju pada i padanja skupih naušnica.

Naušnice s obručem.

Obično poznata kao “baali” ili “baliyan” na hindskom, zarada od obruča kružnog je ili polukružnog dizajna, slična prstenu. Obično imaju metalne cijevi s tankim žičanim nastavkom na kraju, koji prodire ravno kroz uho. Ova je cijev šuplja i trajno je pričvršćena na žicu na prednjoj strani naušnice, dok je leđa otvorena, omogućujući žici da prolazi kroz uho i učvršćujući je na mjestu u cijevi.

Viseće naušnice

Viseće naušnice, na hindskom također poznate kao “jhumka”, prolaze kroz uho i probijaju se iz ušnih resica. Dostupni u različitim duljinama, u rasponu od 1 cm do duljine ramena, viseći su pričvršćeni na tanke žice koje prolaze kroz uho kako bi se spojile malom kukicom straga. Francuske kuke varijacija su visećih ovjesa koji vise s uha, bez ikakvog zatvaranja sa stražnje strane, iako se na krajevima ponekad koriste mali plastični držači.

Naušnice robova

Naušnice s robovima indijanke obično nose u svečanim prigodama, poput vjenčanja. U takvoj vrsti naušnica klinac je nježnim lancem povezan s manžetom za uho ili dijelom hrskavice koji se nosi više na uhu. Naušnice s robovima često se nose da podrže teške viseće naušnice i podijele njihovu težinu.

Naušnice u obliku kopče

Među nebušenim naušnicama naušnice s kopčanjem su najstarije i najpopularnije. Imaju zateznu kopču koja naušnicu učvršćuje za uho tako da je stisne u ušnu resicu. Clip-on naušnice bile su vrlo popularne u Americi, ali njihova je popularnost počela opadati dolaskom probušenih naušnica 1960-ih i 1970-ih. Unatoč tome, naušnice s kopčama danas ponovno dobivaju prepoznatljivost, iako je njihova važnost prilično rijetka.

Magnetske naušnice

Magnetske naušnice izuzetno su popularne među ljudima koji nemaju probušene uši. Naušnice se drže na mjestu pričvršćivanjem naušnice na ušnu resicu magnetskim leđima, magnetskom silom. Zahvaljujući toj magnetskoj sili ove naušnice ostaju na mjestu, nalikujući na tako probušene klinove.

Naušnice na stick

Naušnice na vrpce novitet su vrlo popularan među djecom i tinejdžerima. Imaju ljepljive naslone zalijepljene za ušnu resicu, što daje izgled probušene naušnice na klinovima.